BioMenü Bio Maca-Gyökér Por 250 g
- Készlet: Raktáron
- Márka: BioMenü
- Cikkszám: 5999886305086
Internetes megrendelés esetén érvényes ár:
Biomenü bio maca-gyökér por
Az Andok szuperételének nevezett maca népszerű a perui Andok őslakosai
körében. A tavasszal termesztett maca egy gyökérzöldség, amelyet 3500
méteres magasságban művelnek. A maca gyökere hagyományosan a
bennszülöttek táplálkozásába integrálódott modern szuperétel. Macaporunk
normál termésből származik (nem válogatott), körülbelül 70% sárga
macagyökérből és 30% piros, fekete és lila macagyökér keverékéből áll. Perui ginzengnek is nevezik.
Energizáló, erősítő, állóképesség javító, valamint a jobb érzelmi
állapotot elősegítő hatása is ismert. Zord időjárási viszonyok között
(hideg, erős szél, intenzív napsütés), a legtöbb növény számára
kifejezetten hátrányos körülmények között él.
A maca energizáló, immunerősítő, hormonszabályzó, görcsoldó, élénkítő, kiegyensúlyozó hatású. Kutatások szerint a maca
kifejezetten gazdag aminosavakban, fitonutriensekben, zsírsavakban,
vitaminokban és ásványi anyagokban. Legfontosabb vitaminok és ásványi
anyagok a maca gyökérben: B1, B2, B12, C-vitamin, kalcium és foszfor.
Jóváhagyott egészségügyi előnyök:
- A hormonális aktivitás szabályozása
- Az íny és a fogak normális működése
- Normál
energiatermelő anyagcsere és az emésztőenzimek
normális működése
- Az idegrendszer normális működése és normális pszichológiai funkció
- Normál ciszteinszintézis
- Normális homocisztein-, fehérje- és glikogén metabolizmus
- Normál vörösvérsejt-képződés, véredények normális működése és a normál vas transzport a szervezetben
- Az immunrendszer normális működése és a sejtek oxidatív
stressz elleni védelme
- A fáradtság és a fáradékonyság csökkenése és normál izom funkció
- A normális vérnyomás fenntartása és a normál véralvadás
- A normál
csontok fenntartása, a csont normális növekedése és fejlődése a
gyermekeknél és a porc normális működése
- A normál kötőszövet fenntartása
- Normál haj és bőr működés és pigmentáció
Íze a pörkölt cikóriához hasonlít, amely kémiai élénkítő szerekkel
károsítja az idegrendszerünket. A maca ezzel szemben nem koffein
tartalmú élénkítő szer, hanem egy serkentő hatású gyógynövény, amely
természetes úton tartja karban egészségünket. A maca és a zselatinizált
maca közötti különbség az, hogy a zselatinizált macaporból a keményítőt
eltávolítják, ezáltal koncentráltabb, könnyebben befogadja a szervezet
és jobban felszívódik.
Javasolt felhasználás: egy
teáskanálnyi port keverjen vízhez vagy gyümölcsléhez naponta. Fogyassza
lehetőleg étkezések között! Nincs beállított adag, de érdemes
kísérletezni, hogy Önnek, hogyan hat a legjobban. Bio macaporunk többféle módon használható, többek között – de nem
kizárólagosan – smoothie-khoz, salátákhoz, gyümölcslevekhez,
desszertekhez és nyers ételekhez.
Tárolás: Tárolja hűvös (kb. 18-20 C fok), sötét és száraz helyen.