Biorganik Bio árpaAz árpa az egyik
legrégebbi gabonánk, a vikingek és a római gladiátorok eledele. A sör
és a skót, illetve ír whiskey fontos alapanyaga, Olaszországban pedig
koffeinmentes kávéhoz használják.Az északi, hidegebb tájak jellemző kalászosa, de minden éghajlaton termeszth..
Biorganik Bio barna lencse A lencse hosszú évezredek óta fontos és kedvelt alapanyag. Több írásos forrás is említi, dicsőítik vagy éppen a szegények eledelének nevezik. Hippokratész például májbetegségek kezelésére ajánlotta. Európában leginkább a barna lencse terjedt el. Ez a fajta beltartalmilag n..
Biorganik Bio bulgur A bulgur a török és a közel-keleti konyha kedvelt alapanyaga.A bulgur úgy készül, hogy a búzát nem teljesen érett állapotban
betakarítják, előfőzik vízben vagy gőzben, kiszárítják, majd összetörik.
Mivel az egész búzaszemet felhasználják, így a korpa és csíra részben
l..
Biorganik Bio búzaA búza az egyik
legrégebb óta termesztett és legfontosabb gabona a világon. Több ezer
fajtája ismert. A legelterjedtebbek a közönséges búza, amelyből a
kenyérliszt készül, a durum búza, a tészták alapanyaga és a törpe búza,
amely finomabb szemcséjű liszt készítésére alkalma..
Biorganik Bio csicseriborsó A csicseriborsó vagy bagolyborsó egy Közép-Keletről származó hüvelyes. Fontos szerepet játszik a mediterráneum és India konyhaművészetében. Ebből készül például a nálunk is nagy népszerűségnek örvendő hummusz és a falafel is, de a csicseriborsó számos más ételhez is felha..
Biorganik Bio kukoricapehelyA kukorica az egyik legősibb gabonánk. Közép-Amerikából származik, ahol az őslakosok rengeteg módon hasznosították. A kukoricapelyhet vagy corn flakest a 19. században találták fel, teljesen véletlenül.Jelentőség, hatások: A kukoricapehely kedvelt reggeli étel, ám nem min..
Biorganik Bio gluténmentes zabpehely A zab egy rendkívül
értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Belső értékeit a
pelyhesítés után is megőrzi. Egyszerűen elkészíthető és széleskörűen
felhasználható, így nem kérdéses, miért vált és maradt az egyik
legkedveltebb reggeli fogás az..
A hajdina - más néven pohánka, tatárka - a keserűfűfélék családjába tartozik. A hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztják. Kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezh..
Biorganik Bio köles A köles az egyik
legősibb gabona, Mezopotámia területén már 6000 évvel ezelőtt is
termesztették. Évezredeken keresztül széles körben felhasznált alapanyag
volt Ázsiában, Afrikában és Európában is, de jelentősége háttérbe
szorult, mivel nem lehet belőle ..
Biorganik Bio mungó bab A mungóbab egy kicsi, zöld színű hüvelyes, amely Dél-Ázsiából származik és évezredek óta ismert. Enyhén édeskés íze van, ezért édesen és sósan is fogyasztható. Sokoldalúságának köszönhetően széleskörűen felhasználható. Indiában, Kínában és Indonéziában gyakran készítenek belő..
Biorganik Bio puffasztott amarantDél-Amerikából
származó álgabona, amelyet már több ezer évvel ezelőtt is ismertek és
termesztettek, de csak cc. 40 éve figyeltek fel kimagasló beltartalmi
értékeire.Az amarant nem tartalmaz glutént, így az arra érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.Jelentő..
Biorganik Bio puffasztott amarantDél-Amerikából
származó álgabona, amelyet már több ezer évvel ezelőtt is ismertek és
termesztettek, de csak cc. 40 éve figyeltek fel kimagasló beltartalmi
értékeire.Az amarant nem tartalmaz glutént, így az arra érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.Jelentő..
Biorganik Bio rozs A rozs az egyik
„legfiatalabb” gabonánk, csupán I. e. 3. században kezdődött a
termesztése. Sokáig csak a nagyon szegény rétegek fogyasztották, az
éhezés elkerülése érdekében. Kedvező élettani hatásait csak később
fedezték fel és „felfutása” jelenleg is tart.Legnagyobb..
Biorganik Bio vörös lencseA vegán konyha egyik elengedhetetlen alapanyaga a vörös lencse, amely eredetileg a Földközi-tenger vidékéről származik, de Ázsiától kezdve egészen Észak-Amerikáig teret hódított magának, hiszen nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, illetve remek növényi fehérjeforrás.Jele..
Biorganik Bio zabA zab
gyomnövényként kezdte pályafutását, majd a Római Birodalom idején nagy
mennyiségben kezdték termeszteni, elsősorban takarmányozási célra.
Manapság leginkább pelyhesített formában, kásaként vagy lisztjét
használják, de Belgiumban még sört is főznek belőle.Jelentőség, ha..
Biorganik Bio zabpehely A zab egy rendkívül
értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Belső értékeit a
pelyhesítés után is megőrzi. Egyszerűen elkészíthető és széleskörűen
felhasználható, így nem kérdéses, miért vált és maradt az egyik
legkedveltebb reggeli fogás az angolszász t..