Itt a tavasz, itt a medvehagyma szezon!Dobjuk fel a reggelit vagy készítsünk ízletes tészta ebédet ezzel az egyszerű, gyors medvehagyma pestoval. Az egész növény éterolajat tartalm..
A csalán (Urtica dioica) az egyik legismertebb gyom- és gyógynövény. Egész Európában elterjedt, Magyarországon mindenütt közönséges. A csalánszőr hangyasavat, acetilkolint, szeroto..
Miért is akarna valaki csalánt enni? Nos, mert finom és tápláló, ezt az őseink nagyon is jól tudták! Azoknak, akik nem ismerik a nem desszert pudingokat: ez az étel gombóc konziszt..
A nyár folyamán a mag érlelődik és megvastagodik. Akkor végzik a betakarítást amikor még zöld, ezután szárítják. Ropogós és tele van olajokkal, amelyek többszörösen telítetlen zsír..
Az ősidők óta használják élelmiszer-forrásként, gyógyszerként és szövetek készítésénél is. A csalán nemcsak ruhák készítésére, hanem zöld színezésre is felhasználható, mivel klorof..