Barion Pixel
test222
Menü
Kosár

Natur Tanya Lutein Pro Kapszula 54 db

Natur Tanya Lutein Pro Kapszula 54 db
Új -28 %
Natur Tanya Lutein Pro Kapszula 54 db
  • Készlet: Raktáron
  • Márka: Natur Tanya
  • Cikkszám: 5999565082147
Megtekintve: 577
3,590 Ft
4,990 Ft
Nettó ár: 2,827 Ft
Ár hűségpontokban: 42
Biztonságos vásárlás
A Barion segítségével

Szemvitamin, stabil, biológiailag hozzáférhető, mikrokapszulázott szabad luteinnel és 7 féle mikrotápanyaggal, a normál látás fenntartásához. A szem egészségének megőrzéséért termékünk A-, E-, B2- és C-vitamin, továbbá szerves cink, szerves réz és szerves szelén tápanyagokat is tartalmaz. Étrendi dúsítása különösen javasolt gyakori kék fénynek való kitettség esetén, mint napsugárzás, LED-ek és képernyő használat (okostelefonok, számítógép, televízió).

    VEGÁN TERMÉK, LAKTÓZMENTES, GLUTÉNMENTES
    NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS AROMÁT
    KOMPLEX HATÓANYAGÖSSZETÉTEL
    STABIL, BIOLÓGIAILAG HOZZÁFÉRHETŐ LUTEIN FORRÁS
    12 MG MIKROKAPSZULÁZOTT SZABAD LUTEIN, AMI 24 MG LUTEIN-ÉSZTERNEK FELEL MEG
    + 7 FÉLE MIKROTÁPANYAG
    1AZ A-VITAMIN, A RIBOFLAVIN ÉS A SZERVES CINK HOZZÁJÁRUL A NORMÁL LÁTÁS FENNTARTÁSÁHOZ
    TERMÉKÜNK LUTEIN TARTALMA NÉMETORSZÁGBAN, FÜGGETLEN AKKREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT
    54 NAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG

Mi a különbség a szabad lutein és a lutein észter között?
A luteint szervezetünk nem tudja szintetizálni, ezért külső forrásból (például étrend-kiegészítővel) tudjuk biztosítani a bevitelét.
A luteinnek két formája van, az egyik az úgynevezett szabad lutein, a másik a lutein-észter.

Élelmeink 93%-ban szabad luteint tartalmaznak
Az észterezett és nem észterezett lutein közötti különbségtétel azért fontos, mert az emberek által fogyasztott élelmiszerek 93%-a szabad formában tartalmaz luteint, és csupán 7%-ban fordul elő a lutein észterezett formában. A lutein-észterek elsősorban a növények virágaiban vagy gyümölcseiben találhatók meg, így például a nagyvirágú bársonyvirág természetes formája a lutein-észter.
Lutein Pro szemvitaminunk, tudatosan, természetes, szabad lutein formával készült.
Választásunk egyrészt azért esett a szabad lutein formára, mert a lutein többsége szabad formában van jelen élelmeinkben, felszívódása nem igényel enzimeket, másrészt az észterezett lutein további észter-hidrolízis lépést igényel a vékonybélben.
Fontos megjegyezni, hogy a szabad luteint, lutein-észterből állítjuk elő, úgynevezett elszappanosítási folyamat segítségével, amely során eltávolítjuk a zsírsavakat az észterezett luteinből, így a végeredmény, tisztított szabad lutein.
A lutein alapanyagunk mikrokapszulázási eljárással készül, a sárga tablettán levő piros pöttyök jelzik a lutein mikropelleteket.

MIVEL A LUTEIN RENDKÍVÜL ÉRZÉKENY A KÖRNYEZETI TÉNYEZŐKRE, A NEM MEGFELELŐ MINŐSÉGŰ KÉSZÍTMÉNYEK, AKÁR MÁR TÁROLÁS SORÁN IS SOKAT VESZTHETNEK A LUTEIN TARTALMUKBÓL.
TERMÉKÜNK LUTEIN TARTALMA NÉMETORSZÁGBAN, FÜGGETLEN AKKREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT.

12 mg szabad lutein, 24 mg lutein-észternek felel meg. Mi áll 1:2 arány hátterében?

Általában az étrendi karotinoidokat az emésztőenzimek nem képesek a szervezett számára megfelelő formává átalakítani. A növényekben található xantofillok (például lutein, zeaxantin) túlnyomórészt hosszú szénláncú zsírsavak észtereiként találhatók meg az élelmiszerekben. Mivel azonban az emberi szérumban nem mutathatók ki xantofil észterek- a gyümölcsökben, például a narancsban, a mandarinban és a papayában található xantofill-észtereknek felszívódás előtt hidrolizálódniuk kell.

A lutein-észtereket a bél lumenében vagy az enterocitákban nem specifikus hidrolázokkal (lipázokkal-zsírbontó enzim) szabad luteinné kell hidrolizálniuk, mivel az emésztés után a szabad lutein a fő forma a keringésben. (forrás: Bowen, P. E., Herbst-Espinosa, S. M., Hussain, E. A., & Stacewicz-Sapuntzakis, M. (2002). Esterification does not impair lutein bioavailability in humans. The Journal of nutrition, 132(12), 3668–3673.)

A lutein-észter hidrolízis kapacitásának csökkenése várható az idősebb személyeknél a kor előrehaladtával (forrás: Chung HY, Rasmussen HM, Johnson EJ. Lutein bioavailability is higher from lutein-enriched eggs than from supplements and spinach in men. J Nutr. 2004;134(8):1887-1893.), ezért annak érdekében, hogy kiküszöböljük az anyagcserefolyamatok hatékonyságának a csökkenését, a szabad lutein forma az ideális választás, hiszen a szabad luteint, a lutein észterrel ellentétben, SZERVEZETÜNK TOVÁBBI BIOLÓGIAI ÁTALAKÍTÁS NÉLKÜL TUDJA FELHASZNÁLNI.

Szemeinket sem kerüli el az öregedés.A közelre és távolra történő nézés váltogatása arra készteti a lencsét, hogy egyszer laposabbá, egyszer domborúbbá váljon, ami segít megőrizni rugalmasságát.A szemöregedés leggyakoribb tünete a távollátás.Szemeinket a napsugarak, LED-ek és digitális eszközökből származó kék fény is öregíti. Az olyan karotinoid makulapigmentek, mint a lutein, zeaxanthin, mezo-zeaxanthin, mindkettő ellen védelmet nyújthatnak, elnyelik a nagy energiájú kék fényt, védik a szem retináját és fokozzák a vizuális teljesítményt.

MIVEL A LUTEIN KÉPES ZEAXANTHINNÁ ALAKULNI A RETINÁBAN, ILLETVE PREKURZORA A MEZO-ZEAXANTHINNAK, MEGFELELŐ MENNYISÉGŰ ÉS MINŐSÉGŰ LUTEIN, BIZTOSÍTJA A SZEMEK VÉDELMÉT.

LUTEIN
A lutein oxigéntartalmú karotinoid, amit xantofillnak is neveznek, mert a lutein állandó kísérője a klorofillnak (levélxantofill). Elsősorban paraj, kelkáposzta, brokkoli, bimbóskel, zöldborsó, fejes saláta tartalmaz sok luteint, de megtaláljuk a tojássárgájában is. A szem retináján sárgafoltnak nevezett terület nagy mennyiségben tartalmaz a luteint. A lutein és szérumszintje fordított összefüggésben áll az öregedéssel kapcsolatos szemészeti problémák, mint például a távollátás, a szürkehályog és a makuladegeneráció kockázatával.

MIVEL A LUTEIN JOBBAN TUDJA HATÁSÁT KIFEJTENI MÁS TÁPANYAGOK JELENLÉTÉBEN, TERMÉKÜNKET A, C, E, B2-VITAMINOKKAL, SZERVES SZELÉNNEL, SZERVES CINKKEL ÉS SZERVES RÉZZEL IS DÚSÍTOTTUK.
Az A-vitamin zsíroldékony vitamin, a retinában és a szem egyéb szöveteiben több A-vitamin található, mint a test bármely más részében, így a látásban betöltött szerepét szinte mindenki kivétel nélkül ismeri. Az A-vitamin, a szemben található látóbíbor (rodopszin) működéséhez nélkülözhetetlen, hiányában a szem alkalmazkodó képessége a sötétséghez, fényváltozásokhoz romlik.

A NATUR TANYA® LUTEIN PRO SZEMVITAMIN SZINERGISTA HATÓANYAGKOMPLEXKÉNT MŰKÖDIK.
Az A-vitamin kölcsönhatásban van a tokoferollal, az utóbbi védi a retinolt az oxidációtól, a cinket tartalmazó enzimek pedig az A-vitamin anyagcseréjében vesznek részt. Az A-vitamin (retinol) szállítófehérjéhez (retinolkötő fehérje) kötve kerül ki a májból a vérbe (keringésbe); cink-hiány esetén ez a mobilizáció gátolt; mivel, hogy a cink szükséges a retinolkötő fehérje (RBP) szintéziséhez. A cink egy cink-függő enzim (a retinol-dehidrogenáz) révén szabályozza a retinol retinál-lá való átalakulását. A retinol retinallá való átalakulása egy kritikus lépés a szem retinájában lezajló vizuális ciklusnak. A cink ezen hatások révén hozzájárul a normál látás fenntartásához.

A szelén több úton is támogatja a szem egészségét, de cink nélkül nem tud hatékonyan működni a látás egészségének megőrzésében. Mindkettő a retinában, a szaruhártyában és a szemlencsében található más fehérjékkel és enzimekkel együttműködésben fejtik ki biológiai hatásaikat. A szelén a cinkkel együtt normális szinten tartja a szem belnyomást. A szelén fontos (a szem egészségében szintén szerepet játszó) E-vitamin felszívódásához is.

A réz hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Réztartalmú enzimek és vegyületek védik a szöveteket a szabad gyökökkel szemben, hozzájárulva a látásélességhez. A réz nélkülözhetetlen a C-vitamin felszívódáshoz, szerves formája a réz-glükonát pedig antibakteriális hatású. A réz szükséges több enzim, különösen a superoxid diszmutáz termeléséhez, amely a szervezet egyik legerősebb antioxidáns enzime.

A szaruhártya hámrétege és a szemlencse különösen magas C-vitamin tartalommal rendelkezik. A C-vitamin a szemeink számára rendkívül fontos kollagén termeléséhez is szükséges. Alapvetően ez a fehérje az, ami összetartja/egyben tartja látószervünket (a szemet a kollagén által fenntartott kötőszöveti burkok alkotják), illetve védelmet is nyújt számára. A C-vitamin segíti a szem apró és érzékeny hajszálereit abban, hogy a szerv legkisebb struktúráihoz is elszállíthassák az oxigénben dús vért, illetve a fokozott véráramlás által a szemszárazságot és az azzal járó kellemetlenségeket is segít csökkenteni.

A szemfolyadékban B2-vitamin is található, szerepet játszik szemünk szabad gyökök okozta károsító hatásaival szembeni védelmében és az antioxidáns szintek fenntartásában. Például szükség van rá a glutation védelméhez, mely a szemben is koncentráltan jelen lévő fontos antioxidáns. A ribofiavin védi a szemlencsét, hiánya szemkönnyezést, és a szemek fokozott fényérzékenységével párosul.

Kinek ajánljuk a Natur Tanya® LUTEIN PRO szemvitamint?
    akiknek fontos a szemük egészsége és meg akarják óvni a jó látásukat
    mesterséges fény mellett dolgozóknak
    számítógép előtti irodai munkát végzőknek
    okostelefont magas képernyő idővel használóknak
    erős fénysugárzás vagy napsugárzás kárósító hatásainak kitett személyeknek
    azoknak, akik szemfáradtsággal küzdenek, és a túlzott könnytermelés miatt diszkomfortérzésük van, és vörös a szemük vagy érzékenyek a napfényre
    éjszaka, rosszul megvilágított úton közlekedő autóvezetőknek
    gyakori TV-nézőknek
    felnőtt-, és időskorban levő személyeknek, nemtől függetlenül
    kiegyensúlyozatlan táplálkozás esetén, az étrend kiegészítésére

Adagolási javaslat: Napi 1 filmtabletta, lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve.

Összetevők: tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), mikrokapszulázott szabad lutein készítmény***, L-aszkorbinsav készítmény, csomósodást gátló anyagok (kalcium-foszfátok, zsírsavak magnéziumsói), cink-glükonát, DL-alfa-tokoferil-acetát készítmény, L-szelenometionin készítmény, fényezőanyag (zsírsavak), réz-glükonát, retinil-acetát készítmény, színtelen bevonat [tömegnövelő szerek (hidroxipropil-metil-cellulóz, hidroxipropil-cellulóz), nedvesítőszer (glicerin)], riboflavin.       ***Zeaxanthint is tartalmaz (0.6-1,4%)

Hatóanyagok a napi adagban

1 filmtablettában

Mikrokapszulázott lutein (szabad forma)

12 mg

A-vitamin

800 μg (2666,4 NE**)(100%*)

E-vitamin

10 mg (83,33%*)

C-vitamin

100 mg (125%*)

B2-vitamin (riboflavin)

3 mg (214,29%*)

Szerves cink (cink-glükonátból)

10 mg (100%*)

Szerves réz (réz-glükonátból)

1,2 mg (120%*)

Szerves szelén (L-szelenometioninból)

100 μg (181,82%*)

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g **NE: Nemzetközi egység
NÉMETORSZÁGBAN, AKKREDITÁLT LABORBAN BEVIZSGÁLT, ELLENŐRZÖTT SZABAD LUTEIN TARTALOMMAL!

A Natur Tanya® LUTEIN PRO független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény. Termékünk szabad lutein tartalmát bevizsgáltuk; amelynek vizsgálati eredménye megerősíti, hogy a címkén feltüntetett aktív SZABAD LUTEIN hatóanyagtartalom a valóságnak megfelel és egyben az európai uniós szabályozásnak, így biztosítva az optimális élettani hatás elérését.
Szabad lutein tartalom vizsgálati módszer: SOP M 932, HPLC/UV 12 mg szabad lutein, ami 24 mg lutein-észternek felel meg.

Figyelmeztetés: A termék 6 éves kortól alkalmazható. A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén. A termék alkalmazható cukorbetegség esetén. A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

OGYÉI ny.sz: 32262/2023  

Írjon véleményt a termékről

Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!
Webáruházunk a biztonságos használat mellett a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat (sütiket) használ. További Információk
Árukereső.hu Árukereső.hu
Olcsóbbat.hu