Barion Pixel
test222
Menü
Kosár

HerbalVet Bio Gyógygomba Lepketapló Gomba Kutyáknak 100 ml

HerbalVet Bio Gyógygomba Lepketapló Gomba Kutyáknak 100 ml
HerbalVet Bio Gyógygomba Lepketapló Gomba Kutyáknak 100 ml
  • Készlet: Nincs Raktáron
  • Márka: HerbalVet
  • Cikkszám: HerbalVet_012
Megtekintve: 2556
15,790 Ft
Nettó ár: 12,433 Ft
Ár hűségpontokban: 15
Biztonságos vásárlás
A Barion segítségével

Internetes megrendelés esetén érvényes ár:

Ideiglenes készlethiány - Várható érkezés 2024.01.10

Ma már tudományos bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy a Lepketapló kivonatok kemoterápiával vagy sugárterápiával együtt adva hatékonyabbá tehetik ezeket a hagyományos rákkezeléseket emberen és daganatos kutyákon egyaránt.

Latin neve: Trametes versicolor, régebben: Coriolus versicolor, angolul: Turkey tail mushroom, ami pulykafarok gombát jelent.

Az ország nagy részén erdőn sétálva nyitott szemmel járva nagy eséllyel akár személyesen is megismerkedhetünk a Lepketapló gombával Magyarországon és a mérsékelt égövön szinte bárhol a világban. A taplófélék családjába (coriolaceae) tartozó, hazánkban is élő farontó gomba, mely a kidőlt fákon, elpusztult keményfa rönkökön gyakran megjelenik, ezek  elkorhasztásáról gondoskodik. Változékony és gyakori. A tönk nélküli, legyezőformájú termőtestei a kidőlt fák testén sorokban fejlődnek, tetőcserép szerűen egymás felett, és teljesen be is takarhatják a farönköket és az ágakat. A termőtestek fölül jellegzetesen bársonyosak és körbefutó sávoktól sokszínűek, színviláguk változatos. A kalap alsó oldala jellemzően krém vagy fehér színű és rajta nem lemezek, hanem pórusok vannak mint aprócska tűszúrások, mm-enként 3-5-8 db is lehet és ezek az apró csövecskék szolgálnak a spórák szétszórására szél segítségével.

Mint afféle taplógomba nem ehető. Iztelen vagy inkább faízű, mintha egy darab pozdorját rágcsálnánk, lenyelhetetlen.

A Lepketapló gomba a legtöbbet vizsgált gyógygomba fajok közé tartozik. Nem véletlenül. Az immunrendszert támogató vegyületek komplexével rendelkeznek:
Poliszaharidok (béta glukán, PSK, PSP), Szterolok, Polifenolok és Triterpének egyaránt megtaláhatóak bennük. A itt felsorolt hatóanyagoknak köszönhetően a gyógygombák közül a legkomplexebb rákellenes hatással bír.

Daganat ellenes hatás: A Lepketapló gomba kivonataiból előállított formulázott gyógyszerkészítményt (A PSP és a PSK) évtizedek óta használják Ázsiában kemoterápiával egyidejűleg. Ezek előnyeit és biztonságát bizonyították a különféle rákos diagnózissal rendelkező betegeken.

A kutyák hemangiosarcoma rákja nagyon agresszív betegség, amely a legtöbb esetben gyorsan fejlődik és az egyik legrosszabb kórjóslattal rendelkezik. Kutyákon klinikai vizsgálat eredményeit tették közzé, miszerint:
–          Hemangiosarcomában szenvedő, kemoterápiában nem részesülő kutyák esetében az Átlagos túlélési idő (MST Median Survival Time) 19-86 nap. Kevesebb, mint 10%-uk él 12 hónapig.
–          A doxorubicin kemoterápiában részesülő hemangioszarkómában szenvedő kutyák MST történelmi átlaga 141-179 nap volt.
–          Lepketaplógomba kivonatok alkalmazásával az MST 199 nap volt, megelőzve a kemoterápiával elérhető szintet.
–          A rákos állapot összetett probléma, amely komplex megoldásokat igényel, mégsem találtam olyan publikációt amelyik a kettőt együtt alkalmazva mérték volna az MST-t.

Nagyon biztató az a tény, hogy a Lepketapló gombák izolátumai megmutatták, milyen potenciállal rendelkeznek ezen agresszív rákban szenvedő kutyák életének meghosszabbításában. Hasonlóan rossz prognózissal rendelkező rákos kutyákon saját praxisomban sikerült az Állatorvostudományi Egyetem által előre jósolt 2-3 hónapot 14-16 hónapra növelni a terápia kiegészítéseként adott gyógygomba készítményekkel.

Immunerősítő hatás: A Lepketapló gomba kivonatok akkor fejtik ki legjobban az immunrendszert támogató csodálatos hatásukat, ha hosszú ideig naponta adják kedvenceiknek. Az immunrendszernek időre van szüksége és folyamtosan kell találkoznia a béta glukánokkal és más hatóanyagokkal, hogy az immunmoduláló hatás és az immunválasz igazán látható legyen.

Antibiotikus hatás: Elpusztíthatja és deformálhatja a Gram-pozitív és Gram-negatív baktériumokat is, bár a baktériumsejtek károsodásának pontos módja a baktériumfajoktól függ.  Antibiotikumokkal együtt használva a Lepketapló kivonat segíthet az immunrendszer aktivitásának további mozgósításában. Ezért bizonyos körülmények között jobban reagálhatnak, mint az antibiotikumok önmagában történő alkalmazása.

Antivirális és gyulladáscsökkentő hatása is ismert. A gyulladásos citokinek számát és aktivitását kevezően befolyásolta kísérleti egerekben fekélyes vastagbélgyulladás esetén. A covid járvány idején kapott szélesebb körben ismertséget a citokin vihar jelensége, amely főként vírusfertőzések esetén következik be, tulajdonképpen helytelen immunválaszról szól. A Lepketapló kivonatok hatására az immunválasz stimulációja miatt növekszik  az interferon, az NK sejtek (természetes ölő sejtek) a T sejtek száma és aktivitása ugyanakkor csökken a citokin vihar valószínűsége a kutatást végzők szerint.

A sejtek antioxidáns védelme tekintetében hatása a Chaga gombáéval vetekszik a termőtestből alkoholos extrakcióval kivont polifenoloknak köszönhetően.

Vakcina hatékonyságának támogatása: Egy vizsgálatban stresszes, immunszupresszált menhelyi kölyök kutyák esetén a veszettség elleni védőoltásokból származó elegendő védő ellenanyagszint nem alakult ki. Lepketaplógomba előzetes adagolása után az antitestek elérték a megfelelő szintet.

Energetizál: Segít a fizikai kimerültség állapotában. -(fighting fatigue) Sportteljesítményre gyakorolt hatása olyan mint a Cordyceps sinensis gombának. Fokozza az atlétikai teljesítményt, fokozza a gyakorlatok során a kitartást, az állóképességet. Csökkenti az izmok mikrosérüléseit. Gyorsítja a regenerálódást. A Lepketapló saját maga is egy energia gomba.

Antidiabetikus hatás:  2-es típusú cukorbeteg patkányoknak adott Lepketapló kivonat javította az egészség számos markerét, beleértve az inzulinrezisztencia csökkentését. A vizsgálat kimutatta, hogy a Lepketapló kivonat nemcsak a vércukorszintet csökkentette, hanem a csontok egészségét is javította. Egy humán sejtvonalakon végzett in vitro vizsgálat azt is kimutatta, hogy a Lepketapló kivonat javíthatja a glükózfelvételt. Érdekes módon a szóban forgó sejtek rákos sejtek voltak, amelyeket úgy kezeltek, hogy inzulinrezisztenssé tegyék őket.

Az emésztőrendszer egészségének javítása: Egy egészséges önkéntesek bevonásával végzett vizsgálatban a bél mikrobiomában bekövetkezett változásokat vizsgálták, miután antibiotikumot, Lepketapló kivonatot vagy semmit sem adtak be. Mind a Lepketaplókivonatot, mind az antibiotikumot kapók jellegzetes elváltozásokat mutattak a bélbiomjukban – ellenkező előjellel.  A cikk szerzői úgy írják le, hogy a Lepketapló hatása prebiotikumként értelmezhető.

Mellékhatás, túladagolás: nem ismert. Természetesen a szokásos „ismert gomba allergia esetén használata kerülendő” formula itt is igaz, de évtizedek vagy inkább évezredek óta mellékhatások nélkül használt szerről van szó.

A hosszabb távú adagolási javaslatról:
Adhatom étellel a gombakivonatot? A válasz erre a kérdésre: abszolút igen! A gomba élelmiszer, vagyis hát állatokról lévén szó takarmány. Valójában funkcionális szuperételek. A Lepketapló  kivonat is akkor fejti ki legjobban a hatását, ha naponta, kiegyensúlyozott étkezéssel együtt, hosszú ideig adják. Minél hosszabb ideig eteti a kutyájával, annál hatásosabb áldásos tevékenysége.

Nem kell naponta többször adni. Több mint 6 hónapos rendszeres etetés után nyugodtan áttérhet a minden második nap adagolásra, bár inkább csak tünetmentes állatokon. Miután feltuningolta kutyája immunrendszerét gombakivonatok rendszeres adagolásával, elkezdheti csökkenteni a napok számát mondjuk heti háromra, ám a mikor tudom abbahagyni, hogy ezt a cuccot adjam a kutyának?  kérdésre a rövid válasz: „soha”. A gombáknak kutyája mindennapi életvitelének részévé kell válniuk, ha azt szeretnék, hogy fontos szerepet játszhasson négylábú családtagja egészségmegőrzési programjában.

Összetevők: bio szárított Lepketapló gomba (Trametes versicolor): 0,06 g/ml, Glicerin: 0,9 g/ml

Hatóanyagok mennyisége a napi adagban összesen: 0,12 g / 3 ml

Tápanyagértékek100 ml
Energiatartalom (kj/kcal)1625,5 / 388,5
Zsír (g)0,12
Telített zsírsavak (g)0,12
Szénhidrát (g)96,8
  • ebből cukor (g)
< 0,1
Fehérje (g)< 0,1
Konyhasó (g)< 0,1


Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárolandó.


Írjon véleményt a termékről

Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!
Árukereső.hu Árukereső.hu
Olcsóbbat.hu