Barion Pixel
test222
Menü
Kosár

Natur Tanya® Oliva K2-D3 Vitamin 40 db

Natur Tanya® Oliva K2-D3 Vitamin 40 db
-32 %
Natur Tanya® Oliva K2-D3 Vitamin 40 db
  • Készlet: Raktáron
  • Márka: Natur Tanya
  • Cikkszám: 5999565081683
Megtekintve: 268
2,985 Ft
4,410 Ft
Nettó ár: 2,350 Ft
Ár hűségpontokban: 44
Biztonságos vásárlás
A Barion segítségével

Ma már bizonyított, hogy a K2-vitamin megfelelő bevitele létfontosságú az egészséges csontokhoz, fogakhoz és az érkárosodások kockázatainak csökkentéséhez, de az is egyértelmű, hogy szinte mindegyikünk K2-vitamin hiányos, köszönhetően az étkezési szokások változásának, az élelmiszeripar hatásának és eltolódott bélflóra egyensúlyunknak.

A K2-vitamin hiányának tünetei annyira gyakoriak, hogy szinte normálisnak tekinthetők társadalmunkban (érrendszeri meszesedés, aorta meszesedés, szívkoszorúér meszesedés, szív-és érrendszeri betegségek, szívinfarktus, hirtelen szívhalál, csontritkulás, csonttörések, fogpanaszok, fogszabályzók…). Fontos szerepe van a sporttáplálkozásban is, és gyermekkortól egészen időskorig, egész életen át támogatja az erős csontokat.

A K2-vitaminról két fehérjét (osteocalcin, MGP) aktivál a szervezetben. Az első a csontritkulás, a második az érelmeszesedés ellen dolgozik, védve a szívet, a szívkoszorúerek és lágyszövetek egészségét, mint a vesék (veséinkben nagy koncentrációban van jelen a K2-vitamin). A K2-vitamin a vérben keringő kalciumot a csontokhoz szállítja és ezzel megakadályozza, hogy kalcium rakódjon le az érfalakon, de ha ez már megtörtént eltávolítja és ezzel megállítja az érelmeszesedést. A csontritkulás és az erek meszesedése igen gyakori panasz a felnőtt lakosság körében. A csontritkulás fokozottan érinti a menopausán átesett hölgyeket, míg az érelmeszesedés fokozottabban jelenik meg cukorbetegeknél és növeli meg a halálozás kockázatát. D3-vitaminnal kombinálva a K2, dolgozik az elhízás és inzulinrezisztencia ellen, és nem utolsó sorban ez a két vitamin belső ránctalanító is! – Igen, a K2-vitamin megakadályozza a kalcium lerakódását a rugalmas rostokban, és ezzel a bőr rugalmasságát biztosító fehérje nem ütközik felhalmozódott kalciumba, így sima és ránctalan marad a bőr. A D-vitamin és a K-vitamin együtt, hatékonyan halványítja a striákat, sötét foltokat, a bőr kipirosodását és hegeket.

TUDTAD?
A K2-ben gazdag ételek napi fogyasztása sajnos nem elegendő a szervezet szükségleteinek kielégítésére. Ahhoz, hogy EGY EGÉSZSÉGES EMBER a minimális, azaz 45mcg K2-vitaminhoz hozzáférjen naponta, el kellene fogyasztania: 4kg marhahúst, 5 liter tejet, 140g tojássárgáját, 80g lágy sajtot, 59g kemény sajtot vagy 5 liter teljes tejből készült joghurtot. Mivel a legújabb tanulmányok bebizonyították, hogy a K2-vitamin MK7-es formájának és a D3-vitamin kombinációjának fontos csontképző hatásai vannak, illetve hatékonyabb a csontvesztés megelőzésében, mint külön-külön, fejlesztésünk célja tudatosan az volt, hogy: a K2-vitamin MK-7-es formájának napi minimális adagját 120µg/nap, míg az MK-4 napi dózisát 700µg/nap adagra hozzuk, 2200NE D3-vitaminnal. Az MK-7 természetes, tiszta, hamisítatlan és megbízható K2-vitamin forrást jelent, olívaolajban oldva pedig különösen magas a biohasznosulása. A természetes K2-vitamin MK-7 formája szervezetünkben lehetővé teszi számunkra, hogy a kalciumból és a D-vitaminból úgy profitáljunk, mint még soha ezelőtt.

Extra szűz olívaolajban oldott K-vitamin mátrix és az esszenciális D3-vitamin, a szervezet számára hasznosítható formában. Termékünk világszabadalommal védett vitaMK7® természetes K2-vitamint tartalmaz. Ez egészíti ki a Quali®-K és Quali®-D minőségi alapanyagból és fenntartható, nyomon követhető, megbízható gyártásból származó K1- és D3-vitamin.

• magas hatóanyag tartalom
• természetes 820 mcg k-vitamin mátrix
• quali®-d minőségi d3-vitaminnal
• spanyolországból származó extra szűz olívaolajjal
• a szervezet számára hasznosítható formában
• az immunrendszer1 és a csontozat egészségéhez2
• mesterséges színezék, szójaolaj, tartósítószer és aroma nélkül
• 40 napra elegendő mennyiség
• rendkívül alacsony cisz (inaktív) izomer tartalom
• könnyen lenyelhető lágyzselatin kapszula

K-vitamin mátrix kapszulánk világszabadalommal védett, fermentált és olívaolajos vitaMK7® K2-vitaminnal, Quali®-K K1-vitaminnal és Quali®-D D3- vitaminnal készül.
Quali®-K és Quali®-D jellemzők:

• minőségi, fenntartható alapanyag
• nyomon követhető előállítási folyamat
• és megbízható gyártás

Miért a vitaMK7®?
A „Gnosis by Leasffre”, amely a vitaMK7® alapanyagunk előállítója, úttörő volt a K2-vitamin, mint menakinon-7 (MK-7) fejlesztésében: az első gyártás 20 évvel ezelőtt indult. Kutatásuk a kezdetektől a K2-vitamin egy egyedi természetes mikrobiális forrására koncentrált: a Bacillus subtilis natto baktériumokra.

A vitaMK7® ennél fogva ezen baktériumok egy szabadalmaztatott mikrobiális törzsén alapszik, amit a German Collection of Microorganisms and Cell Cultures (DSMZ) gyűjteményében helyeztek letétbe DSM 17766-os leltári szám/regisztrációs szám alatt.

Természetes fermentációs folyamat:
A Gnosis by Lesaffre termelése egy ipari szabadalmaztatott fermentációs folyamatra támaszkodik, mely lehetővé teszi az MK-7 természetességének és megkülönböztethetetlen erejének megtartását.

A vitaMK7® teljesen természetes, a gyártási folyamat semmilyen vegyszert nem használ, ezzel jelentősen csökkentve az esetleges szennyeződéseket.

A Gnosis by Lesaffre szabadalmaztatott gyártási folyamata lehetővé teszi:
• az olyan MK7 előállítását, melyben az összes transz-izomer tisztasága meghaladja a 99%-ot
• az aktív molekula eredeti biológiai struktúrájának megőrzését
• a (foto)oxidatív módosítások elkerülését, megtartva így az oldallánc all-transz szerkezetét

Miért választotta a Gnosis az olívaolajat az MK-7 hordozójaként?
Lipofil szerkezetének köszönhetően az MK-7 oldódik olívaolajban. Bizonyítva van, hogy az MK7-tel dúsított olívaolaj jelentősen megnöveli az MK-7 plazmaszinteket, illetve hatással van az oszteokalcinra és annak karboxilációs állapotára (Brué F és mtsai., 2011).
BACILLUS SUBTILIS NATTO FERMENTÁCIÓJÁBÓL SZÁRMAZÓ K2-VITAMIN (MK7), >99% ALL-TRANSZ K-VITAMIN TARTALOMMAL!

A menakinon-7 biológiai aktivitása szorosan kapcsolódik annak természetes, strukturális all-transz szerkezetéhez. A K2-vitamin cisz-analógjai biológiailag inaktívak. Természetes környezetben a baktériumok a menakinon-7-nek csak a transz formáját állítják elő, míg a szintetikus módszerek mind a transz- és a cisz-izomereket produkálják, különböző szennyeződések lehetséges jelenléte mellett.

K2-vitamin (MK7) bacillus subtilis natto fermentációjából, >99% all-transz K-vitamin tartalommal!

Természetes K2-vitamin MK7 formában, a D3-vitamin és a K-vitamin együtt
A D3-vitamin szerepet játszik a normál sejtosztódásban, hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez, a normál izomfunkció, és fogazat fenntartásához, valamint a kalcium normál felszívódásához/hasznosításához. A K2-vitamint az emberi bélflórában levő baktériumok is előállítják, antibiotikumos kezelést követően viszont jelentősen csökkenhet a szervezet K-vitamin ellátottsága. A K-vitamin részt vesz a normál véralvadásban.

A K-vitamin és a D3-vitamin EGYMÁS HATÁSÁT KIEGÉSZÍTVE hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához.

K2-vitamin izomerek (MK-7 ÉS MK-4) biológiai aktivitásának összehasonlítása
A K2-vitamin mint hosszú láncú menakinon-7 magasabb aktivitást mutat emberekben, mint az MK-4-es K2-vitamin. Az MK-7 jobb hatékonysága más homológokhoz képest jobb biológiai hozzáférhetőségének és hosszabb felezési idejének köszönhető. Lipofil szerkezetének köszönhetően az MK-7 oldódik olívaolajban. Bizonyítva van, hogy az MK7-tel dúsított olívaolaj jelentősen megnöveli az MK-7 plazmaszinteket, illetve hatással van az oszteokalcinra és annak karboxilációs állapotára.

A csont tömege vagy sűrűség elvész, ahogy idősödünk, különösen hölgyeknél menopauza után. A csont kalciumot és egyéb ásványi anyagokat veszít.

A K2-vitamin MK7-es formájának optimális karboxilációhoz szükséges mennyisége jelentősen magasabb, mint amennyi a szervezetben rendelkezésre áll. A többi zsírban oldódó tápanyagtól eltérően a K2-vitamin nem raktározódik a szervezetben.

Kiknek ajánljuk a Natur Tanya® Oliva K2+D3-vitamin terméket?
• életmódjuk vagy betegségük miatt napsugárzást tartósan nem kapó személyeknek
• hideg téli és átmeneti időszakokban
• serdülő-, és időskorban egyaránt
• fizikailag aktív életmódot követőknek
• várandósoknak
• sportolóknak
• változó korban levő hölgyeknek
• alacsony csont ásványi anyag sűrűség esetén
• fogyókúrázóknak

Összetevők: extra szűz olívaolaj, kapszulahéj (zselatin), nedvesítőszer (glicerin), tisztított víz, közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei, fillokinon, természetes K2-vitamin (menakinon-7), antioxidánsok (tokoferolban gazdag kivonat, DL-alfa-tokoferol), kolekalciferol.

Adagolási javaslat: Napi 1 lágyzselatin kapszula, bő vízzel lenyelve.

Hatóanyagok a napi adagban

1 lágyzselatin kapszulában

K-VITAMIN MÁTRIX

   amelyből K1-vitamin (Quali®-K)

   amelyből fermentált K2-vitamin (vitaMK7®)

 

700 µg (933%*)

120 µg (160%*)

D3-vitamin (Quali®-D)

55 µg (1100%*) (2200 NE**)

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
**NE: Nemzetközi Egység

vitaMK7® is a Registered Trademark of Gnosis S.p.A.
www.qualityforlife.com. Quali® is a trademark of DSM.  

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék 12 éves kortól alkalmazható. A termék nem alkalmazható kumarin típusú vérhígítók használata esetén. A termék alkalmazható cukorbetegség esetén. A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában. A termék fogyasztása magas vér-, illetve vizelet-kalciumszint esetén, illetve kalciumtartalmú vesekövek esetén nem ajánlott! A készítmény alkalmazásánál figyelembe kel venni más készítmények D-vitamin tartalmát.

OGYÉI ny.sz: 26637/2021


Írjon véleményt a termékről

Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!
Webáruházunk a biztonságos használat mellett a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat (sütiket) használ. További Információk
Árukereső.hu Árukereső.hu