Naturmind Nádcukor Mauritiusi 500 g

- Készlet: Raktáron
- Márka: Naturmind
- Cikkszám: 5999559311499
Internetes megrendelés esetén érvényes ár:
Naturmind Nádcukor
A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló cukorforrás. Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de környezetvédelmi szempontból is hasznos. A nádcukrot a növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz (ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét. Minél több színanyag marad a cukorban, annál karakteresebb az íze és aromája.
A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes, szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára.
Felhasználása: édesítésre, kávékhoz, teákhoz, finom aromát ad a süteménynek, desszertnek.
Összetevők: nádcukor
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: | 1700 kJ / 400 kcal |
Zsír: | 0 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0 g |
Szénhidrát: | 99 g |
- amelyből cukor: | 94 g |
Fehérje: | 0 g |
Só: | 0 g |
Származási ország: Franciaország.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!