Szafi Reform Nyílgyökérliszt 500 g

- Készlet: Nincs Raktáron
- Márka: Szafi
- Cikkszám: 5999564150069
Internetes megrendelés esetén érvényes ár:
Szafi Reform Nyílgyökérliszt gluténmentes, vegán, paleo
A nyílgyökérliszt használatát szószok, mártások, főzelékek, levesek,
pudingok sűrítésére, valamint tésztákhoz, süteményekhez, pudingokhoz
ajánljuk. Kiválóan alkalmas a búzaliszt és a kukoricakeményítő
helyettesítésére is. Ez egy íztelen, fehér színű, porállagú (hintőpor jellegű) alapanyag.
Mi az a nyílgyökér és nyílgyökér liszt?
A nyílgyökér termesztés 7000 évre nyúlik vissza. Nevének eredete a bennszülött karibi lakosoktól ered, akik a nyilak által okozott sebeiket ezzel a növénnyel gyógyították. A Karib-tenger és Dél-Amerika térségében termő nyílgyökér növény
földalatti gumójából (kicsi, hengeres alakú, krém fehér) készül a finom
szemcsés liszt.
Mire használható a nyílgyökér liszt?
Hasonlóan működik, mint a
kukoricakeményítő, kiválóan alkalmas szószok, mártások, főzelékek,
levesek, pudingok sűrítésére. (Két teáskanál nyílgyökérliszt felel megy
egy evőkanál kukoricakeményítőnek). Továbbá kiválóan alkalmas a
búzaliszt helyettesítésére is, így nagyon finom paleo kenyerek, pékáruk,
kekszek, muffinok készíthetőek nyílgyökér lisztből. (kb. 1 teáskanál nyílgyökér liszt = 1 evőkanál búzaliszttel)
Miért jobb főzni a nyílgyökér liszttel, mint a tápióka keményítővel?
A nyílgyökérliszt tűri a savas összetevőket, mint
például almaecet, citromlé, ellenben a tápióka keményítővel. Ezért
bizonyos gyümölcsös szószok, zselék, mártások készítésére alkalmatlan a
tápióka keményítő. Ezenfelül az ebből készült paleo kenyerek,
pékáruk, sütemények lefagyaszthatóak, míg a tápióka keményítővel készült kenyerek nem, mert fagyasztás után megváltozik az állaga.
Mennyi a kalória és szénhidrát értéke a nyílgyökérlisztnek?
Átlagos tápérték | 100g termékben |
Energia | 1481 kJ (348 kcal) |
Zsír: | 0 g |
– amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát: | 86,9 g |
– amelyből cukrok | 0,1 g |
Rost | 0 g |
Fehérje | 0,2 g |
Só | 0,07 g |
Az adatok tájékoztató jellegűek! |