Biorganik Bio agavé szirupAz agavé a
spárgafélék családjába tartozó pozsgás növény, sokféle faja van. Főként
trópusi és szubtrópusi területeken nő. A különböző agáve fajták
felhasználása széles körű, ezekből nyerik például a tequilát, mezcalt is,
fogyasztják sütve, levelének legkülső rétegét..
Biorganik Bio aranysárga lenmagA lenmagot már
évezredek óta termesztik és fogyasztják, nem csak étkezési, hanem
gyógyászati célokra is. Az egyiptomi piramisokban lenmagot találtak a
holtestek mellett, amelyet valószínűleg útravalóul hagytak ott a
halottaknak, hogy azoknak legyen energiájuk á..
Biorganik Bio árpaAz árpa az egyik
legrégebbi gabonánk, a vikingek és a római gladiátorok eledele. A sör
és a skót, illetve ír whiskey fontos alapanyaga, Olaszországban pedig
koffeinmentes kávéhoz használják.Az északi, hidegebb tájak jellemző kalászosa, de minden éghajlaton termeszth..
Biorganik Bio aszalt datolyaA datolya a datolyapálma termése, amely a Köze-Kelet jellegzetes növénye. Már évezredekkel ezelőtt is ismerték, az élet fájának vagy áldott fának nevezték, hiszen nemcsak a termését fogyasztották, hanem más célokra is fel tudták használni a fa különböző részeit, például a..
Biorganik Bio aszalt fügeA füge a Közép-Kelet és a Mediterráneum területén terjedt el leginkább, de hazánkban is megtalálható már ez a több, mint 7000 éves gyümölcs. Jótékony hatását már akkor felismerték, vallási rituálékban is használták.Jelentőség, hatások:Az aszalt füge a többi aszalt gyümölcshö..
Biorganik Bio barna lencse A lencse hosszú évezredek óta fontos és kedvelt alapanyag. Több írásos forrás is említi, dicsőítik vagy éppen a szegények eledelének nevezik. Hippokratész például májbetegségek kezelésére ajánlotta. Európában leginkább a barna lencse terjedt el. Ez a fajta beltartalmilag n..
Biorganik Bio barna rizs kerekszemű A rizs ősi és közkedvelt alapanyag, az emberiség több mint felének fő tápláléka.A barna rizs nem egy külön fajta, hanem csak abban különbözik a fehér
rizstől, hogy hántoláskor rajta hagyják az értékes tápanyagokban gazdag
réteget (korpa és csíra rész).Jele..
Biorganik Bio basmati barnarizs A rizs ősi és
közkedvelt alapanyag, az emberiség több mint felének fő tápláléka. A
basmati rizst a Himalája lábánál kezdték el termeszteni, több ezer évvel
ezelőtt. A basmati rizs hosszabb szemű, mint más rizsfajták, főzéskor kellemes, kicsit dióra emlékeztető i..
Biorganik Bio bulgur A bulgur a török és a közel-keleti konyha kedvelt alapanyaga.A bulgur úgy készül, hogy a búzát nem teljesen érett állapotban
betakarítják, előfőzik vízben vagy gőzben, kiszárítják, majd összetörik.
Mivel az egész búzaszemet felhasználják, így a korpa és csíra részben
l..
Biorganik Bio búzaA búza az egyik
legrégebb óta termesztett és legfontosabb gabona a világon. Több ezer
fajtája ismert. A legelterjedtebbek a közönséges búza, amelyből a
kenyérliszt készül, a durum búza, a tészták alapanyaga és a törpe búza,
amely finomabb szemcséjű liszt készítésére alkalma..
Biorganik Bio chia magA chia mag vagy
aszték zsálya mag egyre elterjedtebb alapanyag hazánkban is, ami nem is
csoda, hiszen számos kedvező hatással bír és széles körben
felhasználható.A chia mag eredetileg Dél-Amerikából származik. A pici, ovális alakú
fekete vagy szürke magokat termő nö..
Biorganik Bio chlorella porA chlorella egy
egysejtű, édesvízben élő alga. A neve görög eredetű, a chloros vagyis
zöld és az ella vagyis kicsi utótagból tevődik össze, így szabad
fordításban a chlorella kicsi zöldet jelent. A német biokémikus Otto
Heinrich Warburg, aki a sejtlégzéssel kapcsol..
Biorganik Bio chlorella tablettaA chlorella egy
egysejtű, édesvízben élő alga. A neve görög eredetű, a chloros vagyis
zöld és az ella vagyis kicsi utótagból tevődik össze, így szabad
fordításban a chlorella kicsi zöldet jelent. A német biokémikus Otto
Heinrich Warburg, aki a sejtlégzéssel ka..