A modern orvostudományban az őssejtek egyre növekvő figyelmet kapnak, és nem véletlenül. Ezek a sejtek rendkívüli potenciállal rendelkeznek, és számos egészségügyi probléma megoldásának ígéretét hordozzák. De mit is jelent az "őssejt", és milyen szerepet játszanak az egészségünk megőrzésében? Összegyűjtöttük a fontosabb információkat.

Mi is az Őssejt?
Az őssejtek olyan sejtek, amelyek képesek differenciálódni, vagyis más típusú sejtekké válni. Ezek a sejtek különlegesek, mert a test más sejtjeire képesek alakulni, így hozzájárulva a szervezet regenerációjához és a sérült szövetek helyreállításához.

A két fő típusú őssejt a szomatikus (testi) őssejt és az embrionális őssejt. A szomatikus őssejtek az érett szervezetünkben találhatók, és szerepet játszanak a sérült szövetek regenerálásában. Az embrionális őssejtek pedig az embrió kezdeti szakaszában találhatók, és sokféle sejttípussá alakulhatnak.

Az Őssejtek Jelentősége az Egészségügyben
Az őssejtek potenciális terápiás alkalmazásokkal rendelkeznek számos betegség esetén, mint például a cukorbetegség, az Alzheimer-kór és a szívbetegségek. Az őssejtek segíthetnek az új szövetek kialakításában és a sérült szervek regenerálásában.

Az Őssejtek és Kutatás
Az őssejtekkel kapcsolatos kutatások folyamatosan zajlanak, és számos országban folyamatban vannak klinikai vizsgálatok. Az őssejtkutatás hatalmas potenciált hordoz a jövőbeni gyógyító eljárások és terápiák terén.

Az Őssejtek Magyarországon
Magyarország is részt vesz az őssejtkutatásban, és számos intézmény foglalkozik ezzel a fejlődő területtel. Az országunkban is növekvő az érdeklődés az őssejtek terápiás alkalmazásai iránt.


Természetes Módok az Őssejt Szám Növelésére

A tudósok felfedezték, hogy minél több multi potens őssejt kering a perifériás érhálózatunkban, annál jobb az egészségi állapotunk. A csontvelői őssejtek ugyanis alkotják a szervezet természetes "megújulási" rendszerét. Azonban 35 éves kor felett a gyógyulás folyamata lassul, mivel a szervezetben az őssejtek képződése csökken. Az őssejtek számának növelése azonban nemcsak laboratóriumi beavatkozásokon keresztül lehetséges; a mindennapi életmódváltások is hozzájárulhatnak a szervezetünkben található őssejtek számának és aktivitásának fokozásához.

1. Egészséges Étkezés
Az egészséges étrend kulcsfontosságú szerepet játszik az őssejtek aktivitásának növelésében. Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, egészséges zsírokat és fehérjéket. A bogyós gyümölcsök és a szőlőmagolaj különösen gazdagok olyan anyagokban, mint a rezveratrol, amelyek pozitívan befolyásolhatják az őssejtek működését.

2. Rendszeres Mozgás
A rendszeres testmozgás nemcsak az általános egészségünket javítja, hanem serkenti az őssejtek termelését is. Próbáljunk ki változatos mozgásformákat, mint például a séta, futás, úszás vagy jóga.

3. Elegendő Alvás
Az elegendő alvás elengedhetetlen az egészséges szervezet működéséhez, beleértve az őssejtek fejlődését és regenerációját is. Próbáljunk fenntartani egy szabályos alvási rendszert és környezetet a minőségi pihenés érdekében.

4. Stresszkezelés
A tartós stressz negatívan befolyásolhatja az őssejtek számát. Kipróbálhatjuk a relaxációs módszereket, mint például a meditációt vagy légzésgyakorlatokat, hogy csökkentsük a stressz szintünket.

5. Antioxidánsok
Az antioxidánsok, amelyeket például a zöld tea vagy a C-vitaminban gazdag ételek tartalmaznak, segíthetnek védeni az őssejteket az oxidatív stressz ellen, és támogathatják azok egészséges működését.

6. Megfelelő Folyadékbevitel
A megfelelő hidratáltság létfontosságú az egészséges sejtműködéshez, beleértve az őssejtekét is. Fogyasszunk elegendő vizet minden nap.

Ezen egyszerű életmódbeli változtatások segíthetnek a természetes őssejtszám növelésében, így elősegítve a szervezet egészségét és regenerációs képességét.


Flavin Olimpiq SXC Jubileum 250% Kapszula 2x120 db

Hogyan segíthet a Flavin új terméke?

Az elmúlt évtized során megszületett egy forradalmian új készítmény, amely képes a csontvelőben található felnőtt őssejteket mozgósítani és stimulálni. Ezáltal a szervezetünk természetes módon képes több őssejtet termelni, segítve ezzel saját magunkat a betegségek, balesetek vagy az öregedés következményeinek kijavításában. Ezek a kutatási eredmények nemcsak a hagyományos orvosláson feladó embereknek segítettek, hanem olyanoknak is, akikről már lemondott a modern orvoslás.

Az Olimpiq SXC Jubileum 250% készítmény, amely kifejezetten a keringő őssejtek hatékonyságát és szövetfiatalító képességét célozza meg. Ennek az étrend-kiegészítőnek az egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy emelt NADH tartalommal rendelkezik.

NADH (Koenzim-1 / Q1) a sejtek "üzemanyagának" tekinthető, mivel a NADH metabolizmusa során három ATP molekula keletkezik, ami az összes emberi sejtünk számára energiát biztosít. A készítmény különlegessége az, hogy késleltetett felszívódású kapszulában található, így maximális hatékonysággal szívódik fel.

Mi az a NADH?

Az NADH, vagyis nikotinamid-adenin-dinukleotid, egy biokémiai vegyület, amely kulcsszerepet játszik az energiatermelésben és az anyagcsere folyamatokban. A NADH a B3-vitamin, más néven niacin, aktív formája. A sejtek mitokondriumában található, és szerves része az elektrontranszport láncnak, amely az energiatermelés során részt vesz.

Az NADH a sejtekben a glükóz és más tápanyagok oxidációjakor keletkezik. Ez a koenzim fontos szerepet játszik az elektronok és protonok transzportjában, hozzájárulva az ATP (adenozin-trifoszfát) molekulák előállításához. Az ATP az energiahordozó molekula, amely az energiát szállítja és használja fel a sejtekben.

Emellett az NADH részt vesz a sejtek védelmében is, mivel antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Segíthet megvédeni a sejteket az oxidatív stressz ellen, ami a szervezetben a szabadgyökök okozta károsodásokat jelenti.

Az NADH kiegészítésének potenciális előnyei közé tartozhat az energiaszint növelése, a mentális éberség fokozása és az általános vitalitás támogatása.

A készítmény két fő összetevője:
A kapszula:

•    SXC: Elősegíti a csontvelőkben az őssejtek képződését és mobilizálását. Ezáltal a többletként jelentkező őssejtek gyorsabban és alaposabban szöveti megújulást képesek biztosítani a szerveink számára.
•    NADH: Kulcsszerepet játszik az ATP szintézisében, azaz az energiatermelésben. A szervezetünkben lévő NADH mennyisége meghatározza az erőnket, fáradékonyságunkat és koncentrációs képességünket.
•    Astragalus: A kromoszómák stabilitásáért felelős és növeli a telomeráz aktivitást, amely hozzájárul a sejtek élettartamának növeléséhez.
B kapszula:
•    Kendermag: Tartalmazza az esszenciális zsírsavakat és aminosavakat, amelyek hozzájárulnak az egészséges sejtek kialakulásához.
•    Ganoderma Lucidom: Jótékony hatással van az immunrendszerre és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.
•    L-karnitin: Fontos szerepet játszik a zsíranyagcserében és az energiatermelésben.
•    NADH: A második kapszula is tartalmaz NADH-t, így a felszívódása késleltetve, időben elosztva történik, biztosítva a hosszan tartó hatást.

Az Olimpiq SXC Jubileum 250% a tudományos kutatások eredményeinek és az innovációknak köszönhetően született meg:

- Őssejtek Stimulálása és Mobilizálása: Az Olimpiq SXC Jubileum 250% elősegíti a csontvelőkben található őssejtek képződését és mobilizálását. Ennek eredményeként a szervezet természetes módon több őssejtet képes termelni, amelyek szöveti megújulást és gyógyulást indukálnak.
- Emelt NADH Tartalom: A készítmény különlegessége az emelt NADH tartalom, amely a sejtek "üzemanyagaként" szolgál. A NADH szintéziséből három ATP molekula keletkezik, biztosítva ezzel az energiát az összes sejtünk számára. A késleltetett felszívódás biztosítja a maximális hatékonyságot.
- Telomeráz Aktivitás Növelése: Az Astragalus összetevő növeli a telomeráz aktivitást, amely felelős a kromoszómák stabilitásáért. Ennek eredményeként hozzájárulhat a sejtek élettartamának növeléséhez.
- Esszenciális Tápanyagok: A készítmény tartalmazza a kendermag és a Ganoderma Lucidom esszenciális zsírsavakat, aminosavakat, valamint az L-karnitint, amelyek fontosak az egészséges sejtek kialakulásához, és jótékony hatással vannak az immunrendszerre.
- Hosszan tartó Hatás: A két kapszula, különféle időpontokon történő bevitele révén az NADH felszívódása elosztva történik, biztosítva a hosszan tartó hatást. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hosszabb ideig élvezhessék az energiával és vitalitással járó előnyöket.

Az őssejtek területe izgalmas fejlődés előtt áll.

Ne feledjük: az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet. Akut betegség, gyógyszeres kezelés esetén, illetve várandóság és szoptatás ideje alatt kérjük ki kezelőorvosunk, természetgyógyász véleményét.

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!