A téli hónapoknak is meg van a maga szépsége. Dobjuk fel a borús napokat ezzel a színes, ízletes és könnyed salátával.

Hozzávalók

Salátához
2 evőkanál olívaolaj, osztva, plusz még a tepsik kenéséhez
2 kemény Bosc körte, félbevágva és kimagozva
2 közepes édesburgonya, meghámozva, kockákra vágva
Só és frissen őrölt fekete bors
3 kis fej vörös cikória, negyedelve
3 fej endívia, levelei elválasztva
1 bögre reszelt Gorgonzola sajt
1/4 bögre pirított, sózott tökmag

Öntethez
1/2 bögre almaecet
1 evőkanál Dijoni mustár
2 evőkanál juharszirup
2 teáskanál oregánó
1/4 bögre olíva olaj
1 kis vöröshagyma, vékonyra szeletelve

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. Két nagy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, majd vágjuk a körtét hosszában vékony szeletekre és egy rétegben rendezzük el az egyik előkészített tepsiben.
Az édesburgonyát keverjük össze 1 evőkanál olajjal, sóval és borssal, majd rendezzük el egy rétegben a második előkészített tepsiben. Süssük a körtét és a burgonyát kb. 15 percig.
A vörös cikóriát keverjük össze a maradék evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk.
Vegyük ki a körtét a sütőből; hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a vörös cikóriát az édeskrumplihoz és süssük, amíg a cikória megfonnyad, kb. 18-20 percig.
Közben elkészítjük az öntetet: Egy tálban keverjük össze az ecetet, a Dijonit, a juharszirupot és az oregánót. Fokozatosan adjuk hozzá az olajat, erőteljes keverés közben, amíg össze nem áll. Adjuk hozzá a hagymát és hagyjuk állni 15 percig.
Tegyük az endíviát egy tálra. A tetejére a sült zöldségeket, a körtét, a sajtot és végül a tökmagot. Meglocsoljuk az öntettel és kész is.

Jó étvágyat!


Ha teteszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!