Energiával teli datolya és dió falatkák vaníliával és kókusszal körülbelül 10 perc alatt elkészíthető finomság.

Ezek nem átlagos süteményfalatok: 6 egészséges összetevőből készül, olaj-, gabona- és finomított cukormentesek!

Az eredmény egy könnyen elkészíthető, gyengéd snack falat, amelynek íze vaníliás süteményhez hasonlít!

Hozzávalók:
• 1 1/4 csésze kimagozott datolya
• 1 1/4 csésze nyers dió (akár kesudióval vagy paradióval is helyettesíthetjük)
• 1 csésze mandulaliszt
• 1/3 csésze kókuszliszt (vagy több mandulaliszt)
• Csipet tengeri sót
• 2 tk vanília kivonat
• Finoman aprított, cukrozatlan kókusz (opcionális)

Elkészítés:
A kimagozott datolyát egy konyhai robotgépben daráljuk apró darabokra, majd tegyük félre. Ezután daráljuk össze a diót, a mandulalisztet, a kókuszlisztet és a tengeri sót, majd darabonként adjuk hozzá a félre rakott datolyát, valamint a vaníliakivonatot. Keverjük addig, amíg laza tésztát nem kapunk. (Ügyeljünk arra, hogy ne keverjük túl, rugalmas legyen az állaga, ne legyen püré.) Formázzunk golyókat, rudakat belőle vagy akár tegyük egy torta formába, forgassuk kókuszreszelékbe és hagyjuk pihenni kicsit, ezután fogyasztható is.

Tárolás: Hűtőszekrényben legfeljebb 1 hétig, fagyasztóban legfeljebb 1 hónapig tárolható.

Jó étvágyat!