A veganuárra való tekintettel a francia pirítósnak ezt az egyszerű, nagyon finom vegán változatát, amely tökéletes kényeztető villásreggeli lehetőség, amit az egész család imádni fog.

Hozzávalók:
• 3 evőkanál juharszirup
• 150 g áfonya
• 2 evőkanál liszt
• 2 evőkanál őrölt mandula
• 2 tk. fahéj
• 200 ml zabtej vagy rizstej
• 1 evőkanál aranyszínű porcukor
• 1 tk. vaníliakivonat
• 6 szelet vastag kenyér
szőlőmagolaj sütéshez
porcukor a tetejére

Elkészítés:
A juharszirupot és az áfonyát egy serpenyőben óvatosan melegítsük addig, amíg az áfonya el nem kezdi kiengedni a levét, majd tegyük félre. A lisztet, a mandulát, a fahéjat, a tejet és a vaníliát tálban habosra keverjük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk. Mártsunk bele egy szelet kenyeret a tejes keverékbe, rázzuk le róla a felesleget, és süssük a kenyér mindkét oldalát aranybarnára. A szeleteket sütőben alacsony hőfokon tartsuk melegen, amíg a többit sütjük. Kanalazzuk a tetejére a juharszirupos áfonyát és porcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!


Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!