5 kiegészítő az őszi betegségek ellen
Minden évszak hozza a maga betegségeit ez alól az ősz
és a tél sem kivétel. A drasztikus időjárási ingadozások miatt az
emberi test nehezen alkalmazkodik a változásokhoz, ezért a legtöbben
megbetegszünk (köhögés, megfázás, influenza stb.) ez idő alatt. Egy erős
immunrendszer segíthet távol tartani ezeket a szezonális betegségeket.
"Az immunitás szempontjából fontos az egészséges táplálkozás fenntartása, elegendő folyadék fogyasztása, elegendő alvás és az aktivitás" - mondja Taylor Wolfram, MS, RDN, LDN és a Whole Green Wellness megalkotója. „Ha étkezésről van szó, mindenképpen fogyasszunk különféle tápanyagokban gazdag ételeket, beleértve: zöldségeket, gyümölcsöket, teljes kiőrlésű gabonákat, babot, lencsét, diót és magokat. Ezek az ételek rostokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és fitotápanyagokat tartalmaznak, amelyek a szervezetünket fitten tartják. "
1. C-vitamin - Brokkoli, narancs, ananász, paprika
A
C-vitamin az egyik legerősebb antioxidáns, ami az immunitásban központi
szerepet játszik. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a fertőzések és a
stressz gyorsan kimeríthetik a C-vitamint az immunsejtekben. Ha elegendő
mennyiség van a szervezetünkben, az csökkentheti a tünetek súlyosságát
és lerövidítheti a légúti fertőzések időtartamát. Ennek a
kulcsfontosságú vitaminnak a hiánya károsíthatja az immunfunkciókat és
növelheti a fertőzés kockázatát. Együnk sokféle gyümölcsöt és zöldséget
például: brokkolit, narancsot, ananászt vagy kaliforniai paprikát.
2. D-vitamin - Lazac, szardínia, tojássárgája, gomba
A
C-vitaminhoz hasonlóan a D-vitamin is bizonyítottan csökkenti az
influenza és más krónikus vírusfertőzések kockázatát. A kutatások azt
mutatják, hogy a D-vitaminnak van betegség elleni tulajdonsága, és
elősegítheti az immunitást a fertőzések leküzdése érdekében.
Elengedhetetlen az egészség számos vonatkozásában: a csont ásványi
sűrűségének fenntartásától az ásványi felszívódás fokozásáig. Sajnos
természetesen nagyon kevés táplálékforrásban található meg, és többnyire
napozással nyerjük, ezért fontos a kiegészítés a hiány kockázatának
kitett emberek számára. Megtalálható olyan ételekben, mint a lazac, a
szardínia és a tojássárgája, valamint a gombákban és a dúsított
élelmiszerekben, mint a mandulatej, a szójatej, a narancslé és a
joghurt.
Natur Tanya® Folyékony Liposzómás C-vitamin és Cink 200 ml
3. B6-vitamin - Csicseriborsó, máj, tonhal, lazac, csirke és burgonya
A
piridoxin néven is ismert B6-vitamin egy vízben oldódó vitamin. Ez a
vitamin nagy szerepet játszik szervezetünkben, beleértve a fehérjék
anyagcseréjét a testben. Részt vesz az agy fejlődésében, az idegrendszer
működésében és a kognitív hanyatlás lassításában. Szorosan
együttműködik az immunrendszerrel az olyan fertőzések elhárítása
érdekében, mint az influenza. Hiányának egyik jellemzője az
immunrendszer legyengülése és az antitestek termelésének csökkenése. Ez
fogékonyabbá tesz az influenzára és más légúti fertőzésekre. A
B6-vitamin szintjének fenntartása érdekében javasolt a csicseriborsó,
burgonya, máj, tonhal, lazac vagy csirke fogyasztása.
4. Magnézium - Spenót, tökmag, avokádó, hüvelyesek, leveles zöldségek és étcsokoládé
A
magnézium egy ásványi anyag ami szintén nagy szerepet játszik a
szervezet megfelelő működésében. Nemcsak a csontképződésben, a szív
egészségében, a gyulladás csökkentésében és a stressz enyhítésében nyújt
segítséget, hanem az influenza távol tartásában is. Kutatások szerint
kulcsszerepet játszik az immunválasz szabályozásában. A test
magnéziumszintjének fenntartása érdekében és a fertőzések leküzdése
érdekében fogyasszunk magnéziumban gazdag ételeket, ilyen például: a
csontleves, a zöldségek, a spenót, az étcsokoládé és a tökmag.
Napfényvitamin Prémium Magnézium-Malát 400mg Szerves Szelénnel 30 db
5. Cink - Hüvelyesek, magvak, joghurt, vörös hús és tenger gyümölcsei
Az
influenza ellen az ásványi anyagok közül a cink a legerőteljesebb. A C-
és D-vitaminhoz hasonlóan ez is segít gyorsabban leküzdeni a
betegségeket. Általában számos vény nélkül kapható megfázás és influenza
elleni gyógyszerben megtalálható. Tanulmányok kimutatták, hogy a cink
szedése csökkentheti bioznyos fertőzések tüneteinek időtartamát és
segíthet a test más sejtjeiben leküzdeni az influenzát, a náthát és más
súlyos betegségeket. Nélkülözhetetlen nyomelem, mivel erőteljesen
befolyásolja az immunműködést, hiszen fontos szerepet játszik az
immunrendszer sejtjei közötti kommunikáció javításában. Emellett javítja
az immunválaszt azáltal, hogy fokozza a makrofágok és a természetes ölő
sejtek aktivitását (NK sejtek), amik kötődnek a vírussal fertőzött
sejtekhez és a tumor sejtekhez, hogy elpusztítsák azokat. Fogyasszunk
cinkben gazdag ételeket: vörös húst, tenger gyümölcseit (különösen a
kagylókat), hüvelyeseket, magokat és joghurtot.
Vigyázz te is az egészségedre, nézz körbe webáruházunkban!
Írj hozzá véleményt